Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τι ''ΟΧΙ'' θέλουμε αλήθεια;


κειμενο του Πάρη Γιάγκα

Ήταν Σεπτέμβρης του 2011 όταν ο εικονιζόμενος άνεργος πατέρας δύο παιδιών έβαζε τέλος στην ζωή του αφού περιλούστηκε πρώτα με βενζίνη μπροστά απο την τράπεζα Πειραιώς διαμαρτυρόμενος για τα δυσβάσταχτα μέτρα που καλούνταν να πληρώσει και την φρικτή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει αυτός και η οικογένεια του.Το γεγονός αυτό όπως ήταν φυσικό πέρασε στα ψηλά και δεν σχολιάστηκε καν απ'τα ελληνικά ΜΜΕ. Αυτά τα ΜΜΕ ενημέρωσης σήμερα λοιπόν είναι αυτά που κόπτονται για τις κλειστές τράπεζες και τις ουρές στα ΑΤΜ όταν αυτά τα έξι χρόνια κρίσης που αισίως μετράμε κάναν τα στραβά μάτια για τις τεράστιες ουρές στα συσσίτια,για τις 10.000 αυτοκτονίες,για τους 1.500.000 ανέργους. Το θετικό απο όλη αυτή την κατάσταση είναι οτι ο κόσμος πλέον επειδη δεν έχει να χάσει κάτι και απο την πείρα του στα τόσα χρόνια σε μεγάλο βαθμό δεν τρομοκρατείτε, και δεν μιλάω για ανθρώπους του αγώνα που βιώνουν καθημερινά και έχουν δει με τα μάτια τους το τι σημαίνει παραπληροφόρηση των δελτίων ειδήσεων αλλα και για τον απλό κόσμο που βλέπει πως η κατάσταση δεν πάει άλλο και πρέπει κάποια στιγμή να μπεί τέλος σε αυτήν την τραγωδία που ακούει στο όνομα μνημόνιο.
Σε πείσμα λοιπόν των καναλαρχών και της λοιπής αστική τάξης που διοργανώνει ''συλλαλητήρια'' στο σύνταγμα ''μένουμε ελλάδα'' πίνοντας κρασί σε κολονάτα ποτήρια και ανεμίζοντας σημαίες της ευρωπαικής ένωσης οι έλληνες πολίτες ψηφίζουν την σύγκρουση με τους θεσμούς.Εν μέρη αυτό δείχνει όπως προείπα την εναντιώση τους στην σημερινή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει απο τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρόλαυτα για να δούμε καλύτερα τι σημαίνει το όχι που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Η κυβέρνηση λοιπόν όπως έχει αναφερθεί θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση πλειοψηφικού ποσοστού το ''ΟΧΙ'' ώς διαπραγματευτικό εργαλείο στην συνάντηση με τους εταίρους ωστε να αντιτάξει την δικη του πρόταση συμπληρώνω εγώ.Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα στην ουσία πως καλούμαστε στις κάλπες ωστε να στηρίξουμε με την ψήφο μας την πρόταση της κυβέρνησης ψηφίζοντας ΟΧΙ. Η πρόταση της κυβέρνησης μεταφράζεται όμως σε μέτρα 8 δισσεκατομυρίων ευρώ σε αντίθεση με αυτά της τρόικας των 11 δις. Με λίγα λόγια καλούμαστε στις κάλπες να διαλέξουμε τι είδους μνημόνιο θέλουμε.
Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι πως δεν βρίσκω πραγματικά τον λόγο διεξαγωγής του
δημοψηφίσματος την στιγμή που πριν πέντε μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε ρητή εντολή μέσω εκλογών ωστε να διαγράψει και να βάλει τέλος στην λιτότητα και στο μνημόνιο.Βέβαια ένας πιο πονηρός απο εμένα θα ελεγε πως η απόφαση που ζητάτε αυτήν την στιγμή να πάρει ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα θα έχει άμεσα και την υπογραφή του δηλαδή με λίγα λόγια ο λαός θα βάλει την υπογραφή του στο νέο μνημόνιο αριστεράς ή τρόικας.
θα συμφωνήσω πάντως πως το ΟΧΙ θα πρέπει να ακουστεί ομόφωνα στις κάλπες της Κυριακής.Αλλα όχι το ΟΧΙ που εννοεί ο ΣΥΡΖΑ προτάσοντας το δικό του μνημόνιο.Στις κάλπες της Κυριακής λοιπόν πρέπει να μπεί ένα ΟΧΙ που θα σημαίνει κάτι παραπάνω απο ένα απλό όχι στους τρεις θεσμούς της τρόικας.Το ΟΧΙ που θα βάζει τέλος πραγματικά στα μνημόνια το ΟΧΙ που θα μας αποδευσμεύσει απο τον λάκκο των λεόντων που ακούσει στο όνομα Ευρωπαική Ένωση, το ΌΧΙ που θα λέει στους δανειστές μας αρκετά σας πληρώσαμε φτάνε πια.
Κάποιος καλοπροάιρετος βεβαια θα ρωτήσει ωραία όλα αυτά αλλα μετά τι;
Η απάντηση μου είναι αποδέσμευση απο την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και το ΝΑΤΟ των φoνιάδων, διαγραφή του χρεόυς καθως μιλάμε για ένα χρέος που δε ανήκει στον λαό αλλα για ένα χρέος των εξοπλιστικών, το χρέος των ολυμπιακών αγώνων , της siemens , των παχυλών επιδοτήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο. Κοινωνοικοποίηση των μέσων παραγωγής ώστε τα μέσα παραγωγής να παράγουν με βάση τις ανάγκες του κόσμου και όχι για την επιτευξη μεγαλύτερου κέρδους. Με γνώμονα τις δυνατότητες της χώρας μας, το επιστημονικό δυναμικό και την γεωστρατηγικής σημασιάς τοποθεσία που κατέχει πρόταση αυτή είναι αναγκαία και απόλυτα εφικτή.

Τι ωφελεί λοιπόν χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου