Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μάθετε να ξεχωρίζετε τον κανονικό από τον εύκολο στόχο.



"Τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα παρήγαγαν πολύ λιγότερα από όσα έπαιρναν, για αυτό υπάρχει και τέτοιο βάθος στην οικονομική κρίση που βιώνουμε"
Την παραπάνω φράση την έχουν κάνει καραμέλα ο Παπαδημητρίου, ο Πορτοσάλτε και οποιοδήποτε άλλο τυχαίο όνομα του ΣΚΑΪ (Λυριτζής, Οικονόμου, Εισαγγελάτος, Τσαπανίδου) θέλετε να προσθέσετε, επίσης το προμοτάρουν με μανία από το MEGA, και του ξεφεύγει που και που και του Παπαδάκη και όλων των άλλων στα αστικά ΜΜΕ επίσης.
Πιάνει και σε αρκετούς εδώ μέσα, που το αναπαράγουν στην πιο ήπια μορφή του (οι δημόσιοι υπάλληλοι που κωλοβαράνε κλπ και τρώνε τζάμπα από τις κρατήσεις τις δικές μας και των τίμιων ώ τιμιότης κλπ).
Όσοι το κάνετε κατά λάθος ή επειδή δεν αντιλαμβάνεστε την πικρή αλήθεια, διορθώστε το. Όσοι το κάνετε στοχευμένα, να πά'να γ@μηθείτε.
Εκπροσωπείτε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Είτε αυτή λέγεται μεγαλοεργολάβοι/εφοπλιστές/εργοστασιάρχες, είτε αυτή λέγεται πολιτική αριστοκρατία, είτε αυτή λέγεται ξεπουλημένη συνδικαλιστική πλειοψηφία, εξυπηρετείτε τα συμφέροντά της.
-Δεν γίνεται να σας φταίει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ δημόσιος υπάλληλος που κωλοβαράει και καλοπληρώνεται μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει το χιλιάρικο, και να μη σας φταίει ο τελευταίος, πιο ακίνδυνος εφοπλιστής που φοροαπαλλάσεται σε μια νύχτα από ποσά που ο προηγούμενος δημόσιος υπάλληλος που μόλις ανέφερα δεν θα βγάλει σε όλη του τη ζωή.
-Δεν γίνεται να σας φταίει ο ναυτεργάτης που θαλασσοπνίγεται στην άλλη άκρη του κόσμου γιατί παίρνει ένα "καλό" μεροκάματο (5-10 χιλιάρικα το μήνα), ο οποίος πληρώνει τα 2-3 από αυτά τα χιλιάρικα στην εφορία (περίπου όσο πληρώνει και ο εφοπλιστής/εργοδότης για όλο το καράβι!!!) και να μη σας φταίει ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός/βουλευτής της κυβέρνησης που χάλασε για να κάνει πάρτι στην κόρη του όσα αυτός ο ναυτεργάτης θα τα βγάλει με 25 χρόνια θαλασσοπνίξιμο.
-Δεν γίνεται σας φταίει το μεγάλο το μεροκάματό μου, που είναι 71,53 το 7ωρο, και μόνο όποιος έχει μπει στο αμπάρι να αλλάξει λότζια καλοκαίρι με καύσωνα σε βρώμικο γκαζάδικο μπορεί να καταλάβει ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ και τι σημαίνει "δεν ξέρω αν θα γυρίσω κούκλαμ' το βράδυ", και οι κινητοποιήσεις που κάνω για να εξασφαλίσω το δικαίωμά μου στην εργασία ΚΑΙ τη ζωή, και να μη σας φταίει ο εργολάβος που με έσερνε σήμερα στα δικαστήρια, ο οποίος οδηγάει ένα Jeep που κοστίζει 250 χιλιάρικα, και έχει χτίσει τα τελευταία 2 χρόνια (ναι, αυτά, της κρίσης) 4 σπίτια, εκ των οποίων το 1 πολυτελέστατη βίλα, και λέει στο δικαστήριο ότι "του έχουμε καταστρέψει την επιχείρηση και δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα!". Αν δυσκολευόταν να τα φέρει βόλτα, όπως εγώ πχ, θα κοίταγε να πουλήσει το Jeep και να βγάλει 4 χρόνια. Αν το πουλήσει και μου δώσει εμένα τα λεφτά, θα βγάλω 10 χρόνια, και θα πάρω και 3 Jeep κινέζικα που ανατινάζονται στα 4 χιλιάδες χιλιόμετρα, να κυκλοφοράω.
-Τέλος δεν γίνεται να σας φταίει οποιοσδήποτε άλλος ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ από αυτούς που διαιωνίζουν την αιώνια βλακεία που εισάγεται ενδοφλέβια στα μάτια σας από τα κανάλια, είτε αυτός είναι δημοσιογράφος που στηρίζει αυτό το σύστημα, είτε είναι εισαγγελέας που διώκει χαλυβουργούς για παράνομες απεργίες, είτε αυτός είναι πολιτικός που βαράει το χέρι και φωνάζει "απολύτως!" για να τον πιστέψουμε ότι θέλει το καλό μας, είτε αυτός είναι πρωθυπουργός που περιφέρει "υγιείς επιχειρηματίες" στη μέση ανατολή για να τους κλείσει συμφωνίες, είτε αυτός είναι τραπεζίτης που με ρέπος καταφέρνει με 10 χιλιάρικα μηνιάτικο μισθό να έχει εξασφαλίσει σε 25 χρόνια "δουλειάς" 450 εκατομμύρια σε προσωπικές ή οικογενειακές του καταθέσεις, είτε αυτός είναι εφοπλιστής που λέει "αν κάνετε απεργία θα τα πάρω τα καράβια και θα φύγω" λες και τα οδηγάει αυτός μόνος του και βρίσκεται ταυτόχρονα και στη γέφυρα και στο μηχανοστάσιο, είτε αυτός είναι ο δικαστής που σήμερα προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μας ξεσκίσει για να εξυπηρετήσει όλους τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου