Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μπάτσοι, η ντροπή δεν είναι δουλειά


Tου Γ.Σ.

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
και άλλα πολλά συνθήματα θα έχουμε δει σε κάποιον τοίχο ή θα έχουμε ακούσει σε κάποια πορεία,και δεν διαφωνούμε φυσικά.Το θέμα είναι όμως να πούμε δυο λόγια πιο βαθιά και να μη μένουμε στο αντιμπατσικό φετίχ.Οι μπάτσοι δεν είναι αυτοσκοπός , δεν είναι καν στόχος, είναι απλά εμπόδιο....
Γιατί υπάρχει λοιπον αυτο το ''μίσος'' για την αστυνομία και αυτή η περιφρόνηση?Όλοι εκείνοι που συμφωνούν με τα ανωτέρω συνθήματα νομίζω έχουν πολλούς λόγους αντιθέτως με την κοινή γνώμη οτι ''τους βρίζουν χωρίς να ξέρουν το γιατί'' και οτι ''κι αυτοί άνθρωποι είναι!''
Καταρχήν κανένας δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον μπάτσο ως άνθρωπο, αλλά με το μπάτσος ως επάγγελμα.Εννοείται πως δεν θα κάναμε ποτέ παρέα και δεν θα είχαμε φιλικές σχέσεις με κάποιον που κάνει το εξευτελιστικό επάγγελμα του μπάτσου,αλλά αυτό είναι κατι πολύ προσωπικό.Το πρόταγμα μας είναι αλλού,οτι ως ανθρωπος ίσως είναι πολύ καλός με τους γείτονες και φίλους του , ισως αγαπάει τα παιδιά του,είναι ευγενικός και τίμιος κτλ κτλ ΑΛΛΑ δυστυχώς κάνει ένα επάγγελμα επαίσχυντο και ενάντια στα δικά μας ''συμφέροντα'' δηλαδή του λαού.
Η αστυνομία είναι ένας μηχανισμός που ως σκοπό έχει να διαφυλάξει τα προνόμια των λίγων έναντι των πολλών, να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη.Ποιόν νόμο και ποια τάξη? Εκείνο το νόμο που λέει οτι ο βασικός μισθός θα πάει στα 300 ευρώ, εκείνον τον νόμο που λεει ναι στην ιδιωτική υγεια και παιδεία και γενικά οποιονδήποτε νόμο εφαρμόζει η εκάστοτε αστική κυβέρνηση ενάντια στους πολίτες.Ποια τάξη? Εκείνη που δεν αφήνει τους ''κουκουλοφόρους'' να <<καίνε  περιουσίες>> αλλά χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες σκοτώνουν μετανάστες,πουλούν ναρκωτικά και επιτίθενται σε αγωνιστές.
Η αστυνομία είναι εκείνη η υπηρεσία του κράτους και του κεφαλαίου που με την βία αποτρέπει οποιαδήποτε ''επικινδυνη'' κίνηση ενάντια στα δικά τους συμφέροντα,αποτρέπει τυχόν εξεγέρσεις,διαμαρτυρίες και επαναστάσεις ή τυχόν φθορές και σαμποτάζ σε καπιταλιστικούς στόχους,Διατηρεί τον νόμο, τον δικό τους νόμο , που είναι κομμένος και ραμμενος στα μέτρα τα δικα τους,και διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία του κοπαδιού, χτυπώντας τα μαύρα πρόβατα.Όπως λοιπον πολύ εύστοχα λεει το αρχικό συνθήμα, σε αντίθεση με την κοινη γνώμη οτι κι αυτοί παιδιά μας είναι, παιδιά εργατών και φτωχών, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
Δεν λέμε οτι εχθρός μας είναι ο μπάτσος,γνωρίζουμε πολύ καλα τον εχθρό μας που δεν είναι άλλος απο τα μεγαλοαφεντικά,τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές,τους βιομήχανους και τους εργοστασιάρχες,και όλους εκείνους τους αστούς και τους καπιταλιστές ,που κινούν την οικονομία  και εξουσιάζουν τον κόσμο καθώς και γενικότερα το όλο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης μαζί με τις εντολοδόχες κυβερνήσεις τους!
Ο μπάτσος είναι απλά το τσιράκι τους,ο ρουφιάνος τους και ο μπράβος τους!
Είναι απλά ανάμεσα σε εμάς και εκείνους , ανάμεσα στον λαό και το κεφάλαιο, ένα εμπόδιο που δεν μας αφήνει να πατήσουμε στο λαιμό τους εκμεταλλευτές μας αλλά καταστέλλει κάθε αντίδραση μεσω των ΜΑΤ.
Για να επαναστατήσουμε λοιπόν καλώς ή κακως θα περάσουμε απο πάνω τους.Δεν έχουμε σαν σκοπό αυτους! Τους καλούμε να αφήσουν τα όπλα και τις ασπίδες και σε ενδεχόμενο ξεσηκωμό να έρθουν στο πλευρό μας,ή τουλαχιστον να παραμερίσουν!
Αλλά εκείνοι πιστοί και δουλικοί θα πολεμήσουν εναντίον μας,ενάντια και στα δικά τους ομως συμφεροντα , γιατί ταξικά σε εμάς ανήκουν.Για εναν μισθο ξεπουλάνε αξίες και ιδανικά και για λίγα ψίχουλα και μόνιμη δουλειά πολεμούν ενάντια στην μόνιμη ευημερία των λαών!
Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία στα σώματα ασφαλείας ψηφίζει Χρυσή Αυγή.
Φασίστες και αμόρφωτοι είναι,άνθρωποι συντηρητικοί και με πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας και απωθημένα , που τα βγάζουν χτυπώντας με το γκλόπ συνταξιούχους στις πορείες , αγωνιστές και αγωνίστριες κτλ.
Να τονίσουμε εδώ και να διαψεύσουμε αυτό που λέει οτι οι κακοί μπάτσοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας!Δεν υπάρχουν καλοι και κακοί μπάτσοι ούτε κατάχρηση στην εξουσία.Στην εξουσία υπάρχει μόνο χρήση,και η χρήση φτάνει για να κάνεις όλα αυτά τα αίσχη που κάνουν.Πόσο μάλλον αν το παρακάνουν κιόλας!
Η σύλληψη κακοποιών που δολοφονούν και σκοτώνουν ή βιάζουν κτλ είναι μόνο η μία οψη των πραγμάτων.Υπαρχει ομως και εκείνη με την σύλληψη αθώων και της κατασκευης πλαστών κατηγοριών,της ξυλοκόπησης διαμαρτυρόμενων σε πορείες, της δολοφονίας 15 χρονων ''κωλοπαιδων'' στα Εξάρχεια,τα ''μαυρα ματια'' στη διακίνηση ναρκωτικών μεγαλέμπορων, η καταστολή, και η φύλαξη όλων εκείνων των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και των των επειχηρήσεων !
Ίσως και να ονειρευόμαστε μια κοινωνία χωρίς αστυνομία,αλλά ας μη μιλήσουμε για εκείνη την ''ουτοπία''.Προς το παρών ζητάμε μια αστυνομία με γνώμονα την διαφύλαξη των συμφερόντων και της ασφάλειας του λαού και όχι του κεφαλαίου και της εξουσίας!Αλλά μια τέτοια ριζική αλλαγη προυποθέτει με τη σειρά της μια αλλαγή των απο πάνω τους.Δηλαδή ένα κράτος ,οχι αστικό,που να δουλεύει για εμάς και όχι εναντίον μας.Θέλουμε αστυνομικούς στη γειτονιά να κυνηγούν βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών, και οχι ΜΑΤ στις απεργίες,μπάτσους στη Χαλκιδική και φρουρούς στα σπίτια των πολιτικών.
Ξέρω αυτη η συζητηση μπορεί να πάρει ώρες ατέλειωτες , αλλά εδώ ήθελά να τονίσω μόνο κάποια σημεία.
Έχουν πάρει λοιπον τις ευθύνες τους και ας μη κομπλεξάρονται όταν ο κόσμος τους χλευάζει και τους φτύνει,έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν!
Κουβαλούν όπλο και έχουν εξουσία,και όποιος κρατάει οπλο και έχει εξουσία δεν μπορεί να είναι αθώος.
Όποιος κρατάει όπλο αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πληρώνεται ή για να σκοτώσει ή για να σκοτωθεί,οπότε να μη διαμαρτύρονται για το δυσκολο και επικινδυνο επάγγελμα τους .Τι θέλουν δηλαδή να πληρώνονται σαν μπάτσοι και να δουλεύουν ως ζωγράφοι?Εφόσον δουλευουν εκει να τα περιμένουν ολα λοιπόν...



To blog μας :stonantilogo.blogspot.gr

Η official σελίδα μας στο fb : Αντίλογος

14/6/2015

@giorgos stavrou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου