Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Είσαι πραγματικά φιλόζωος?


Σε αυτό το κείμενο θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εκείνους τους ''φιλόζωους''.
Πρώτα να τονίσω ,πως δε σημαίνει επειδή θα τους κατακρίνω ,οτι  δεν αγαπώ τα ζώα ή κατι τέτοιο.Φυσικά και είμαι κι εγώ φιλόζωος,και εν μέρη συμφωνώ αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι κατι εντελώς διαφορετικό.Απλά πιστεύω πως εκείνοι δεν είναι!
Για να μπούμε στο θέμα...
Δεν γίνεται φίλε μου φιλόζωε να νιώθεις αποκομμένη τη θεωρία σου για τα ζώα απο τα άλλα κοινωνικά φαινόμενα γύρω μας.Βλέπεις το δέντρο και δε βλέπεις το δάσος ή ακόμα χειρότερα σε ενοχλούν τα κλαδιά ενός δεντρου και κόβεις τα κλαδιά αντί να το βγάλεις απο τη ρίζα.
Δεν λύνεται το πρόβλημα βοηθώντας ένα-ένα αδέσποτο ''σκυλάκι'' , πρέπει να χτυπήσεις την αιτία που υπάρχουν αδέσποτα σκυλάκια.Δεν γίνεται να λες πως δεν σου αρέσει να βασανίζουν ζώα, και να διαμαρτύρεσαι μόνο όταν αυτό γίνεται κατα μόνας.Δεν σε είδα ποτέ να φωνάζεις για τα μαζικά βασανιστήρια ζωων σε όλες εκείνες τις τεράστιες μονάδες που με σκοπό το κέρδος όχι μονο βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα αλλά επεμβαίνουν και στο dna τους με χιλιάδες φάρμακα και χημίες ώστε να γίνουν πιο παραγωγικά για τον καταναλωτή.Δεν σε είδα να επιτίθεσαι στο σύστημα που γεννάει τέτοιες τακτικές , αλλά μονο ασχολείσαι με τα αποτελέσματά του,μάταια!
Πιστεύω πως πολύ περισσότερη δουλειά κάνουν οι άλλες οργανώσεις οι πολιτικές , που εντάσσονται κατα του καπιταλιστικού συστήματος , δηλ.ενός συστηματος που για το κέρδος , μαζικά εξοντώνει την ΦΥΣΗ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ με γνώμονα την μεγάλη καταναλωση, την παραγωγή και το κερδος,παρά τις φιλοζωικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται απο το ίδιο το κράτος που γεννάει αυτά τα πράγματα.Για να μη προσθέσω οτι ο μόνος λόγος που ιδρύεται μια φιλοζωική οργάνωση είναι το κέρδος και το συμφέρον και απλά ασχολούνται αποκλειστικά με σκύλους και γάτες και οχι με όλα τα ζώα.
Φιλόζωος απο τη μια και ΝεοΔημοκράτης ή Χρυσαυγίτης απο την άλλη μου θυμίζει μουσουλμάνα αντισεξίστρια ή ομοφυλόφιλο Χριστιανό.Απλά δεν υφίσταται!

Δεύτερον, δεν γίνεται να φωνάζεις απο το πρωί μέχρι το βράδυ για τη κλωτσια που έριξε κάποιος σε ένα δύσμοιρο ζωντανό ενώ τρώς το πιτογυρό σου με το χοιρινο και το κοτοπουλάκι..Είναι απλά ειρωνία.Και δεν λέω οτι συμφωνώ με τους vegan ή τους vegeterian για τον πολύ απλό λόγο ότι η τροφική αλυσίδα είναι πολύ συγκεκριμένη και ο οργανισμός του ανθρώπου χρειάζεται και το κρέας.Ειδικά εαν έχει μια εξαντλητική ημέρα που οι ανάγκες του σε πρωτείνη είναι πολύ σημαντικές.Οπως και τα ζωάκια που τόσο αγαπάς τρώνε τα άλλα ζωάκια.Και ετσι είναι απο τη φύση, αν επέμβεις σε αυτό πας ενάντια στην φυση οπότε και ενάντια στα ζώα.Σκέψου μόνο ένα λιοντάρι να το κάνεις να τρώει χόρτα και φακές! Απλά απο σένα είναι ειρωνικό να τα τρως όσο λες οτι δεν πρέπει σε καμμία περιπτωση να τα σκοτώνουμε.Και είσαι ενας παράγοντας δολοφονίας ζώων.Γιατί αν δεν υπήρχες εσύ ως καταναλωτής , δεν θα τα έσφαζε κάποιος για να στα πουλήσει.
Εγώ απο την άλλη λέω φάε,όσο είναι αναγκαίο, αλλα αποδέξου πως στη φύση υπάρχει ανάγκη για επιβίωση, και μην μου λες πως αν σε δάγκωνε ένας σκύλος δεν θα του φερόσουν βίαια.Εγώ προσωπικά τα αγαπώ αλλα αν υπάρχει το δίλημμα της σωματικής μου ακεραιότητας δεν θα σκεφτόμουν ούτε λεπτό.Νομίζω πως κάθε ζώο αργά ή γρήγορα θα φανεί σε μια επίθεση πιο αδύναμο και θα πεθάνει,είτε απο άλλα ζωα είτε απο ανθρωπο.Εξάλλου η φυση του είναι άγρια, και ξέρει και να σκοτώνει και να πεθαίνει,απλα κάποιοι σαν εσένα τα έκαναν ''ήρεμα'' ενάντια στη φύση τους για να τα εκμεταλλευτούν.Για να τους κλέψουν αργότερα το γάλα , το μαλλί, το κρέας, ή και για να τα φορτώσουν όπως τα άλογα και τα γαιδούρια.
Μη μου λες πως είσαι φιλόζωος οσο έχεις μια γάτα μεσα στο σπίτι σου που την έχεις κάνει χαζή ως
το κόκκαλο αν και θα 'πρεπε να ήταν το πιο έξυπνο ζώο.Κοιτάς απλά το συμφέρον σου φιλόζωε , για να καλύψεις τη μοναξιά σου πήρες ένα ζώο για συντροφιά και του στέρησες την ελευθερία του .Ελευθερία δεν είναι μονο να μη το δένεις,ελευθερία είναι να ξέρει να διεκδικεί μόνο του τη τροφή του , να ξέρει να επιβιώνει, να ζει μεσα στο φυσικό του περιβάλλον , όχι χαζό και κουφό , μέσα σε ενα σπίτι, να έχει ξεχάσει να διασχίζει τον δρόμο!Το έκανες να σε έχει ανάγκη ενώ δεν σε έιχε.Τώρα σε χρειάζεται για να επιβιώσει,έγινες αφεντικό του εξουσιαστής του και εκμεταλλευτής του.Υπο άλλες συνθήκες θα ζούσε και χωρίς εσένα αλλά τώρα σε έχει ανάγκη.Θες να σε έχει ανάγκη!
Δεν γίνεται επίσης να είσαι τόσο στενόμυαλος και να υπερασπίζεσαι με κάθε τρόπο το ζώο χωρίς να κρίνεις καταστάσεις.Πως θα πείσεις κόσμο με ψέματα.Λες οτι κανένα ζώο δε σε πειράζει χωρίς λόγο.Γιατί? Είναι ζώο και έχει κάθε λόγο να σου επιτεθεί ενστικτωδώς, χωρίς εγω να ρίχνω ευθύνη, αλλά σε κάθε μάχη υπάρχει ο νικητής και ο ηττημένος.Αν ένα ζώο μου επιτεθεί (χωρίς να το πειράξω) εγώ πρέπει να το χαιδέψω ή να κάνω διάλογο? Φυσικά και θα αμυνθώ ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται με το να πεθάνει.Λυπηρό , αλλά έτσι λειτουργεί η φύση.Στην Θεσσαλονίκη που ο σκύλος έστειλε στο νοσοκομείο 9 ατομα ? Τι έπρεπε να γίνει? Τι πειράζει και αν πέθανε δηλαδή? Και κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να είχε πεθάνει.Δέξου την εξέλιξη των πραγμάτων.
Και ο ιδιοκτήτης του που ήταν?Φιλόζωος και αυτός?Επειδη απλά είχε ένα σκυλί,που το μετέτρεψε σε φονιά και το παράτησε στους δρόμους? Πόσο θέλω να σου σπάσω το κεφάλι ζωόφιλε όταν έχεις ένα σκύλο με δόντια καρχαρία λυμμένο στο δρόμο και λες στους περαστικούς να μη φοβούνται,πόσο θέλω να σε πατήσω κατω εκείνη τη στιγμή,που η ζωή εκατοντάδων μωρών και περαστικών εξαρτάται απο την επιπολαιότητα σου και την ζωολαγνεία σου.Λες και ξέρεις εσυ πότε ένα ζώο μπορεί να νευριάσει και να αλλάξει η συμπεριφορά του ή πότε αυτά τα σαγόνια σαν του καρχαρία θα αποφασίσουν αν παίξουν με τον λαιμό ενός μπέμπη! Δέσε το σκύλο σου δολοφόνε ,αλλιώς βγάλτο βόλτα στο βουνό!
Που ήσουν όταν πλήθος κόσμου διαμαρτύρονται για την ρύπανση της φύσης ,που έχει αποτέλεσμα σε ζωά και άνθρωπο, στην Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού ή σε εξεγέρσεις ενάντια στα χυτά?
Που ήσουν οταν πλήθος κόσμου διαμαρτύρονται ενάντια σε βιομηχανίες κολοσσούς , που παράγουν γούνες?
Οποιοσδήποτε ειτε οικολόγος είτε φιλόζωος είτε φιλάνθρωπος δεν είναι ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και σε αυτην εδώ την υπερκαταναλωτική κοινωνία απλώς είναι διπρόσωπος.
Όπως δεν θα δεχόμουν τον Κοκκαλη να κάνει φιλανθρωπικό έργο και να βοηθάει σε συσσίτια
άστεγους,(που κι εκείνος ευθύνεται εν μέρη για όλα αυτά) έτσι δεν δέχομαι και σενα ψευτοφιλόζωε.
Για να στηρίξεις καπου μια θεωρία, ένα ιδανικό κτλ πρέπει να έχεις μια τεκμηριωμένη συνολική άποψη,αλλιως λέγεται εμμονή και ζωολαγνεία.Πως θα πείσεις άλλο κόσμο ενω έχεις ξεκάθαρη θέση αποκλειστικά για τα ζώα υποβιβάζοντας την ανθρώπινη αξία? Ενας πραγματικά φιλόζωος πιστευει στην ισοτητα και γι αυτο θέλει να ζει αρμονικά με ολα τα ζωα.Δεν γίνεται να αγαπας τα ζωα αλλα να έισαι ρατσιστης με Αλβανούς και Πακιστανούς.Για ποιό λόγο τότε θα με πείσεις οτι πρέπει να αγαπώ τα ζώα?Ενώ δεν σε νοιάζει για τους ανθρώπους?
Πότε ασχολήθηκες τελευταία φορά για τα εκατομμύρια θύματα των πολέμων,για τα αθώα μικρά μωρά που δολοφονούνται και βαζανίζονται στο Ιράκ, για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού,κακοποίησης και δολοφονίας,για όλους εκείνους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που βρήκαν τραγικό θάνατο απο το όπλο ενός αδίστακτου μπάτσου?
Είσαι απλά ένας ψεύτης,στην πραγματικότητα κάπου αναμεσα απο τον χρόνο που κωλοβαράς και πίνεις καφέ και που κωλοβαράς και πίνεις ποτό, βρίσκεις λίγο χρόνο απλά να κράξεις ιντερνετικά τους ''βασανιστές ζώων'' γιατι είσαι ευαίσθητη ψυχή, ή να ιδρύσεις καμμια φιλοζωική να αρπάξεις κανα φράγκο,η να κοροιδευεις τον ίδιο σου τον εαυτό που νομίζοντας οτι χαιδεύοντας 3 δευτερα ενα σκύλο που είναι σαν να βγήκε απο τη Σπιναλόγκα,ότι προσέφερες κοινωνικό έργο.

Αν αγαπάς τα ζώα πρέπει να ταχθείς ενάντια σε ότι καταστρέφει την φύση,τον ανθρωπο και τα ζώα.Και αρχίζουμε απο οτι τα καταστρέφει μαζικά.Τι είναι πιο αποτελεσματικό , να είσαι ενάντια στον ψαρά που θα φάει 2-3 ψαράκια για να ζήσει ή σε μια βιομηχανία που ξέρεις οτι στον βωμό του κέρδους θα καταστρέψει όλο το υδάτινο περιβάλλον χρησιμοποιώντας μαζικές τεχνικές εξόντωσης εκατομμυρίων ψαριών σε λίγη ώρα?Να είσαι ενάντια στον κυνηγό που θα σκοτώσει ένα πουλάκι ή ενάντια στο κεφάλαιο που λεηλατεί τη φύση και αρα εκατομμύρια ζώων?

Στη τελική αν αγαπάς τα ζώα αστα στην ησυχία τους,αυτά ξέρουν!



Γιώργος Σ.
26/05/2015
stonantilogo.blogspot.com
Aντίλογος

1 σχόλιο: