Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μη ξυπνήσει».

Διαπιστώνοντας μια έξαρση στη χρήση ναρκωτικών στους νέους αλλά ιδιαίτερα στην αύξηση της κουλτούρας των ναρκωτικών αποφάσισα να γράψω αυτό εδώ το αυθόρμητο κείμενο.

Βλέπουμε γύρω μας μια ολοένα αύξηση όχι μόνο της χρήσης αλλά και της αποδοχής της ιδέας στη χρήση ναρκωτικών είτε ''μαλακών'' είτε ''σκληρών''. Πλέον ο κάθε πιτσιρικάς απο τα χρόνια του Γυμνασίου ή του λυκείου μας λέει οτι έχει δοκιμάσει χόρτο,ότι δεν το βρίσκει κακό και οτι το θεωρεί ανάλογο του αλκοόλ.
Πολλοί το κάνουν απλά για την πλάκα,άλλοι για μαγκιά,άλλοι λένε απλώς για να γελάσουν ή για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν.Οι λόγοι(δικαιολογίες) μπορεί να είναι χιλιάδες ...
Κατα την γνώμη μου κι εφόσον βρισκόμαστε στο 2015(και οχι στα 80's) τα ναρκωτικά δεν μπορούν να θεωρηθούν μέσο ''αμφισβήτησης'' ή αντίδρασης,όπως για παράδειγμα δεν γίνεται να λες στην εποχή μας οτι φοράς σκουλαρικι για τον ίδιο λόγο.Γιατί πολύ απλά το σκουλαρίκι το φορούσαν ΚΑΠΟΤΕ όσοι ήθελαν να πάνε κόντρα στον συντηριτισμό,ΣΗΜΕΡΑ όμως το φορούν ΟΙ συντηρητικοί! Για τον ίδιο λόγο και στα ναρκωτικά που πλεον κανουν όλων των κατηγοριών οι ανθρωποι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.(αν και τίθεται απο τους ίδιους)
Δεν θα χαλάσω γραμμές για να αναλωθούμε σε πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί οπως οι επιπτώσεις στην υγεία και άλλα τέτοια και δεν είναι και ο λόγος άλλωστε που γράφω σήμερα.Εξ άλλου οι στατιστικές στις αιτίες θανάτου σίγουρα δείχνουν πως περισσότεροι πεθαίνουν απο τροχαία παρα απο ναρκωτικά.Ούτε και για την ψυχική υγεία θα μιλήσω τόσο πολύ αν και θα πρέπε , με τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει η χρήση ναρκωτικών.(Δεν είναι λίγοι που έχουμε δει να ''καίγονται'' και να ''φεύγουν'',άλλωστε το μυαλό μια κλωστή είναι!)
Θα μιλήσω όμως για την καταστολή , για την κουλτούρα τους και για το τι κρύβεται πίσω απο όλο αυτό,
Για εμένα κάθε εξάρτηση σωματική ή ψυχολογική είναι μια μορφή φυλακής.Πόσο μάλλον όταν αυτή η εξάρτηση είναι τόσο υποχθόνια όπως στην χρήση χασις.(που υποτίθεται πως δεν υπάρχει)
Εκτός απο τα αμύθητα κέρδη που βγάζουν τα καρτέλ των ναρκωτικων και οι εμπόροι κι εκτός απο οικονομικά συμφέροντα υπάρχει κι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας: η καταστολή.
Μπορεί εσυ να νομίζεις πως ''πίνεις free'' αλλά για εκείνους κάνεις το ίδιο.Είσαι ενα ακίνδυνο πλεον για το σύστημα άβουλο ον,χαρούμενο δίχως λόγο,υποτονικό και ''φευγάτο'' δίχως σκέψη και επιθυμίες που τρομάζουν!
Ακούς ενδεχομένως techno , trance και psychendelic ή ως κλασσικός reggae(κι άλλες μουσικές που μέσω του lifestyle σου το πλασσάρουν) , πίνεις φούντα και είσαι κουλ και ψαγμένος.Έχεις ''διευρύνει τους ορίζοντες σου'' με lsd , αλλά δεν έχες δοκιμάσει πρέζα(πρέζα ποτέ!-και νομίζεις οτι δεν είσαι σαν πρεζάκι). Νομίζεις οτι δεν είσαι σαν τη μάζα κι ας είσαι με τη μάζα(με τη μάζα που το κάνει,και με τη μάζα που ακολουθεί όσους το έκαναν)
Το σύστημα αποφάσισε να καταστήλλει το πιο εξεγερτικό κομμάτι της κοινωνίας,την νεολαία , και τα κατάφερε.Δεν χρειάζονται ούτε ΜΑΤ ούτε γκλοπς,αρκουν στα αυτιά σου οι στίχοι του ΄'ΤΑΚΙ-ΤΣΑΝ'' και ένα τσιγάρο.(Γι αυτό και στα εξάρχεια οι μπάτσοι έσπρωξαν την πρέζα)
Λόγια επαναστατικά που θάφτηκαν μέσα σε λίγες τζούρες!
Παιδια που βλέποντας το γκρίζο νιώθουν την ανάγκη να αρχίσουν να το γκρεμίζουν μα τα ξεχνούν όλα και ποτίζουν την ''πρασινάδα τους'' που θα το καμουφλάρει.
Εδω θα παραθέσω στίχους απο ενα τραγουδι των μεθυσμένων ξωτικών:

Πες μου λοιπόν πως ένα κόσμο πιο όμορφο θα φτιάξεις
όταν τα ναρκωτικά του κράτους αγοράζεις;
Με χασίς και αλκοόλ σε έχουνε ποτίσει, 
και εσύ νομίζεις ότι βρήκες μια άλλη λύση.

Μα είναι μια λύση που την σκέφτηκαν αυτοί, 
βρήκανε τρόπο σίγουρο να σου ελέγχουν την ζωή.
Ζεις σε ένα κόσμο ψεύτικο μα στον αληθινό κοιμάσαι.
Εύκολα σε κοιμίζουν γι’ αυτό πάντα να φοβάσαι.

Να φοβάσαι τις ωραίες στιγμές, 
που και αυτές έχεις φροντίσει να τις κάνεις φτιαχτές.
Χαρούμενος νιώθεις μονάχα όταν μεθύσεις.
Το μίζερο μυαλό σου δεν μπορείς να αφυπνίσεις.

Νομίζω τα είπαν όλα..

Επειδή λοιπον όπως είπαμε είναι ενα ξεπερασμένο παραμύθι πως η νεανική αμφισβήτηση,η πειραματικότητα και ο επαναστατισμός εμφανίζονται με τη χρήση οποιασδήποτε ουσίας.
Επειδή η δήθεν ελεύθερη επιλογή στο lifestyle και στο ντοπάαρισμα δεν μπορέι να καλύψει ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ,ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΗ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΞΗ.
Επειδη οι ουσίες που σε ανεβάζουν και οι ουσίες που σε κατεβάζουν είναι εξίσου ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ.
Επειδή κάθε είδους ναρκωση νόμιμη ή παράνομη είναι ακόμα μία φυλακή... ΓΙ ΑΥΤΟ τα οδοφράγματα απέναντι στην εξουσία ορθώνονται και ενάντια στα ναρκωτικά και την εξάρτηση!
Ο Βάρναλης έλεγε: «Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μη ξυπνήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου